Ja, der er mange nye ting, og meget nyt der skal læres, og man skal vænne sig til.

Jeg vil forsøge at gennemgå de ting der findes på siden, og skrive lidt om hvad de kan, og er til.
Nogle ting vil måske ikke helt se ud som på de kommende billeder, men du burde nok kunne genkende dem alligevel.

Hvis vi starter med forsiden:

forside

1: Vores kendte søgefunktion. Denne vil søge, når du begynder at taste ind, og du behøver ikke engang trykke på enter(retur), når den har søgt, vil der poppe en sort box op, med forslag ud fra det indtastede. Klikker du enter alligevel, åbnes en søgeside, med resultater.

2. Login menu, hvor du kan logge ind på siden, eller oprette ny bruger.

3. Roterende banner, der viser de nyeste artikler, og visse artikler der hele tiden går igen, som f.eks. 'Hjælp, jeg er ny'.

4. Roterende vidensbank, med links til de nyeste artikler, de mest populære, og de artikler der er læst mindst gange. Derudover link til 'dagens ord' som er forklaringer på ord der er at finde inden for planteakvaristikken, og den biologiske verden. Nogle er mere langhårede end andre, men alle super interessante, og der er forklaringer på mange af de navne vi bruger indenfor plantenavne, som f.eks. ordet corymb, som kender fra Hygrophila corymbosa. Check det ud!

5. De seneste køb og salg emner. Den lille grønne firkant, betyder at sælge har uploadet billeder til annoncen.

6. Ordsky, Tagcloud eller hvad vi nu skal kalde den. En dynamisk samling af de ord der oftest bliver brugt her på siden. Både skrevet og læst. Et billede på hvad der rør sig.

7. Avatar, og link til din profil, hvor du kan udfylde og opdatere alverdens ting. Dette er helt lavet om i forhold til den gamle side, og der vil blive bygget mere på løbende.


Det var et kig på forsiden.

Lad os hoppe ind på forum delen. Denne vil se lidt anderledes ud, end på billedet, men mest farver og design.

I billedet er der klippet en masse kategorier væk, for at få gjort billedet mindre.

forum

1. Fra forsiden kan du oprette et nyt emne, eller en ny afstemning. Du vil, efter du har klikket, blive bedt om at vælge den kategori du vil oprette emnet, eller afstemningen i. Hvis du navigerer ind i en kategori, og derefter klikker på 'Nyt emne' eller 'Ny afstemning', så vil du automatisk oprette i den kategori du står i.

2. En dropdown menu, med links til de grupper du er medlem af. Denne feature vil blive udbygget meget meget mere med tiden.

3. En oversigt over de symboler der findes på forum, og hvad de betyder.

4. En dropdown menu med hurtig navigation til de forskellige kategorier.


Lad os bevæge os lidt længere ind i forum delen. Lad os oprette et nyt emne.

forum001

1. Her indtaster du emnetitlen, og
du kan indtaste en kort beskrivelse af emnet. En god ting, som mange nok glemmer.
2. En masse masse muligheder for at redigere tekst, indsætte billeder, filmklip, og meget meget andet.
3. He kan du vedhæfte filer, som bliver uploadet til din bruger, men IKKE i dit galleri på siden. Billeder fra sidens galleri skal du kopiere link til, og indsætte via billede knappen.
4. Forhåndsvis dit emne før du poster det, eller direkte send til forum.

Derudover kan man markere dele af en anden brugers tekst i et indlæg, og citere dettte i et indlæg, dvs. du behøver ikke længere citere et helt indlæg, men kun lige det du markerer. Rigtig fedt hvis man skal svare på forskellige ting fra flere brugere!

Derudover er der mulighed for at sende private beskeder og lign. via menuen øverst på forum. Denne del bliver også udvidet. Der er mulighed for at søge direkte på forum, og man kan få andre oplysninger via menuen.


Artikel linket i toppen er der ikke så meget at sige om. Den fører til diverse artikler.


Akvapædiet er fuld af gode sager, og værd at neddykke sig i. Der er så meget at fortælle om, men det vil jeg lade dig selv opleve. Dog kan vi lige snakke lidt om gødningsberegneren.. et lille hjertesbarn!

beregner

Efter at ha' overvejet hvad jeg ligesom skulle fremhæve, fandt jeg ud af at hele skærmbilledet vil være dækket til i pile.
Jeg må nøjes med at sige, at beregneren er nogenlunde nem at gå til, og der bør være forklaringer på det fleste, hvis man klikker på de små pærer.

En fin feature er 'gem i min Beregningsdatabase', her kan du gemme de udregninger du laver, og åbne dem igen i linket i menuen. Du kan ændre i de gemte, men den vil så overskrive den gamle, med mindre du ændrer i antal Liter. Dette bliver udbygget senere.

Og en super vigtig feature i bunden.. 'Bestil nyt gødning'!


Køb og salg delen er forklaret nærmere her:

http://www.akvarieplanter.dk/faq/hvordan-opretter-jeg-en-kob-og-salg-annonce


Under 'Profil og netværk' finder du links til diverse ting, som Begivenheder, profil, og andre sociale ting. Også et område der bliver udbygget løbende.

Galleriet indeholder alle de billeder du vælger at uploade til din billedemappe. Disse er IKKE de samme som de billeder du ligger op via forum delen. Det anbefales at du bruger galleriet, i stedet for forum delen. På den måde kan du holde et visuelt overblik over alle dine billeder.

galleri


1. Det lille fine plus er nemt at overse, men det er her du kan oprette nye albums, og redigere i rettigheder og lignende.

2. Dette er de albums der er oprettet. Du klikker dig ind på et album, og herinde kan du så uploade nye billeder til dine albums osv. En guide til at oprette billeder er også at finde under FAQ.

Der er meget mere at sige om galleriet, men meget er selvsigende, når du lige får prøvet at ligge et par billeder op.


Under fanebladet 'Redaktionen' er der links til FAQ, hjælp, direkte kontakt, og sitemap. Under FAQ kan du få hjælp til at navigere rundt på siden, læse om reglerne her på akvarieplanter.dk, og meget mere.

Det var en nogenlunde gennemgang af siden, og nogle af de ting der er at finde.

Spørgsmål kan rettes på forum.